Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ ,Moliere,Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη,(Madame Jourdain:Nopi Ranti)

Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ
του Μολιέρου, σε μια διασκεδαστική διασκευή για μικρούς θεατές.
Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Αλίκη Βουγιουκλάκη ζωντανεύει έναν από τους πιο κλασσικούς κωμικούς ρόλους του θεατρικού ρεπερτορίου. Πρόκειται για τον.
κ. Jourdain, τον Αρχοντοχωριάτη στην ομώνυμη κωμωδία του Mολιέρου, σε μια διασκευή για παιδιά με πολύ μουσική, χορό και τραγούδι.

Ο Aρχοντοχωριάτης είναι μια από τις πιο σημαντικές κωμωδίες του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα. Πρόκειται για μια διαχρονική «κωμωδία χαρακτήρων» η οποία παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων τύπων και σχέσεων.

Τα έργα του Μολιέρου, θεωρούνται διαχρονικά που σημαίνει ότι σε όποια εποχή και κάτω από τις όποιες συνθήκες και να τα ξεδιπλώσει κανείς η ουσία και το νόημα τους παραμένει αλώβητο και ανεπηρέαστο από τα χρόνο και τις αλλαγές που αυτός επιφέρει.

Το κλασσικό κείμενο συνδυασμένο με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, και χαρούμενες χορογραφίες, συνθέτουν ένα σύμπαν που μέσα από την πολύχρωμη κόμικς αισθητική του ταξιδεύει, διασκεδάζοντας, τον μικρό θεατή στα μυστικά την μολιερικής κωμωδίας.


Διασκευή για παιδιά: Σίσσυ Αλατά
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Βαλσαμίδης
Σκηνικά Κοστούμια: Κωνσταντία Δίγκα
Μουσική: Παναγιώτης Μανουηλίδης
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης.

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Τούλης, Αρετή Αγγέλου, Νόπη Ράντη, Κωσταντίνα Λάλλου, Πάνος Ιωαννίδης , Αλέξανδρος Ζαφειριάδης




2008-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου